Härligt!

Aldrig tidigare har någon skådat en tröttare Emelie. Tror inte det är normalt att vakna upp och vara såhär trött. Det är framför allt INTE okej. Speciellt inte nu när det är nyårsafton.

Nyårsafton är alltid överskattat och slutar ändå bara som pannkaka. Detta nyåret kommer bli bra. Jag känner det i hela kroppen. Ska ner till Mimo snart, hjälpa till med lite smågrejer och sen fira med buller, brak och hummer!
Jag, Mimo, Jonas, Richard och Bernta ska sitta och smäcka i oss mat tills vi blir så mätta att vi spyr. Något jag ser fram emot.

Men först ska jag dammsuga, vilket jag finner väldigt underhållande. På riktigt. Åh! Idag blir en bra dag!

en bra rubrik, nä inte idag

När min kanin dog åkte jag och pappa och köpte en cdspelare åt mig. Idag fick jag en adapter till min Ipod. Bortskämt och bra.

Igår hade jag en heldag, först hängde jag med pappa, sen tog jag och mamma en tur på stan, köpte lite onödigheter som egentligen är väldigt nödvändigt. Vi gick och fikade och upptäckte att min jättegamla vän Erica jobbade där. Så på kvällen tog jag bilen till henne, satt och pratade i evigheter och skratta så vi grät åt massa minnen. Efter det tog jag mig en biltur och tittade på hus, var inte hemma för ens klockan slagit två gånger efter midnatt.


Det blev en fullrulle dag även idag, ut på stan, köpte nödvändigheter som egentligen är ganska onödiga. Och nu sitter jag här och väntar på att min gamla vän Lumpan ska käka upp sin mat.Skulle va gött med sommar.
Btw, jag har sökt ett jobb på Hawaii, där är det sommar jämt.

Ett minne från förr

Ibland är jag inne och tittar bland gamla inlägg i min förredetta blogg. Vilket jag var igår, och hittade detta inlägg som jag tyckte var sjukt kul. Måste friska upp minnet och lägga ut det:


"Igår var jag och min vän Malin och iväg solade och på bussen hem hände någon hysteriskt kul.
Vi kliver på bussen och var tvugna att stå för det var så mycket folk.
En gubbe sitter längst fram och säger: Hej söta flickor! Det finns en sitt plats där som du kan sitta på (pekar på malin) och du, (pekar på mig) du kan sitta här i farfars knä! (klappar på sina lår)
Jag: Nej tack, det går bra ändå.
Gubbe: Jaha... för där finns en farfar till (pekar på en annan gubbe) Du kan sitta i hans knä då!?"


Tycker att sånna småsaker som händer, som egentligen inte är så speciella, men väldigt roliga just då, är värda att spara på! Har en hel drös med händelser som skall sparas på, länge länge.

Godnatt mina vänner. På återseende!Jag som häst. Kan ni se ordet "Gnägg" eller möjligtvis "Ih-ah-ah-ha" som dansar ut ur min mun?
Det kan jag.
MYCKET NÖJE!

väldiga fel

Det är vinterns fel
har jag kommit fram till
för idag vaknade jag ful
och inte bara idag
utan igår också


Det är inget konkret
som är själva felet
utan mer att man blir
liksom genomskinlig
Blå


Det är trist
för som transparent
känner man sig väldigt
ospeciell
jag vill ju vara färgstark


Idag vaknade jag ful
så jag somnade om


Jag har tappat rösten idag

Jag tror att jag har svalt en katt. Iallafall en halv katt eller i värsta fall en hårboll ifrån en katt. Jag äter ägg ihopp om att bollen ska försvinna. Men problemet är ju bara att jag inte har varit i närheten av en katt. Inte ens tittat på en katt på flera månader.

Vad är det för dret jag har fått i halsen? Och vi som ska på efter-jul-middag hos mormor idag. Hoppas rösten finner mig snart. Måste kuta! (En stund senare: Näpp, det blev ingen mormortripp. Får stanna hemma istället. Kommer bli en riktig sjukdag idag.)För ett tag sen, hade jag svampinfektion. Som ni ser på bilden. Inte så rockigt kanske.


lördagens (?) ilandsproblem.

Spenderade natten hos mimo. Det uppstod en totalförvirring om det var fredag, lördag eller söndag när vi vaknade.
Det är som att man tappar begreppet om vilken dag det är när man går runt och är "arbetssökande".En annan grej som är sjukt störande, som jag stört mig på länge, är ju låten "ekorrn satt i granen".
Jag kan verkligen inte komma ifrån den låten. Tänkte sjunga för er lite:

"Ekorrn satt i granen, skulle skala kottar, fick han höra barnen, då fick han så bråttom.
Hoppa han från tallegren, stötte han sitt lilla ben, och den långa ludna svaaaaansen."

Ser ni något fel?
För jag undrar när i låten förvandlades granen till en tall? Förklara för mig.

en riktig bil-dag.Det blev en mimo-dag.
Mimo köpte en godispåse på ett kilo för 66,50:- till sig själv.
Min kostade 20:-E: "Vad synd att den såg ut som en räv den där västen"
M: "Vadå räv? Äkta ko går ju an, men inte en fejk räv? Äre så? Äre så?"

någon mer än jag som diggar 50cent


hej hallå dagboken

Den här dagen har gått pruttfort. Käkade frukost i sängen, på med kläder och in i bilen - ut på hammarö och världens längsta promenad i skogen. Satte oss på bergen och fikade.

Snart ska vi äta röktlax med potatis, sen ska jag stjäla bilen, ta mig en tur till orrholmen, plocka upp en vän och sen tuffa vidare. Till kvällen ska jag till mimo på pyamasparty.


Har helt totalt glömt att nämna en helt bra rolig grej som hände på tåget från uppsala till stockholm härromdagen.
Det sprang på en liten kineskille (kanske 14-15 år?) i knivsta. En stund senare kom konduktören och skulle kolla biljetter. Jag satt snett framför honom, alltså, vi kunde ha ögonkontakt om jag böjde mig lite åt sidan. I vilket fall som helst så kommer damen:
"Biljett tack!"
Kineskillen: "Va? Jag har ingen biljett? Jag frågade en tant och hon sa att det bara var att gå på tåget!"
Damen: "Har du ingen biljett??? Fattar du inte att det kostar att åka tåg??? Det har det gjort i alla tider!! (hon var riktigt upprörd nu alltså) VILKET LAND ÄR DU FÖDD I EGENTLIGEN?"
Damen går iväg jätte arg och kineskillen tar fram mobilen "Larsa, kan du komma med en hunka till stockholms central? Jag försökte planka, men jag åkte fast."

Sen kom hon tillbaka och de började småbråka, han började gråta och hon ropar ut i hela vagnen "Men nu får du väl ta och lugna ner dig!!!! Det kostar att åka tåååååååg!!!"

Detta var helt sjukt kul just då förtillfället, kanske inte låter så kul nu. Men då satt jag där, snaskade i min lilla godispåse och var allmänt skadeglad. Jag gillar skadeglädje!


hej och hå, klättra i berg!

God Jul

Julafton då. Ingen snö ute. Vad fort det har gått, det borde inte vara jul idag, nästa vecka kanske.
Har varit konstant illamående i två dagar nu, kroppen är inte som den ska, när allt inte är som det borde.

Fick en glasängel i julstrumpan, tappa den i golvet, nu är det en glasängel utan huvud och vingar. Typiskt! 
mina superhemliga paket + gran. as you can see.

Det är jul

och mina julkänslor har sprungit bort, gömt sig någonstanns, vägrat ge mig en hint om vart. Fågel, fisk eller mitt emellan. Ingenting funkade. Dötrist, grät en skvätt, snodde bilen och brummade ner till Majas väg 1. Plockade upp mimo, ner till våxnäs, in i drive-in:en på burger king.

Jag har aldrig kört en drive in. Så denna dag har varit otroligt händelserik eftersom att jag fick åka i TVÅ drive-in:er. Mimo och jag delar inte samma smaklökar. Hon ska ha BK, jag ska ha donken.

Vi körde in, nervösa, försökte veva ner rutan. Vilken knapp är det? Pillade och drog i de fyra knapparna på min sida. Ingen åkte ner, bilkö bakom oss, panik, asgarv. Fick ner rutan, stannade och ropade "Hallå?" Inget svar. Det var en gigantisk blå papperskorg vi försökte få kontakt med, misslyckat. Åkte några meter till "HALLÅ?" "Du ska nog inte ropa hallå, emem..."

Beställde mat. Snubben i luckan "Då kommer maten i nästa lucka." Tittar på mimo "Vi får maten nästa vecka..."

Vidare till Mc Donalds. Lika stor förvirring där också.Spännande! Förväntansfulla.


Nöjd och skapligt ful och flintskallig mimo på fika paus på Donkens parkering. Det får vi unna oss,
nu när det är jul. Mina julkänslor har hittat hem igen!

karlstad.

Nu är det snart jättejul. Imorgon ska jag ta min blonda flickvän under armen och göra staden.

Lofta: "Vi har det bra, vi här bak i tåget och vill ej va med om nån.. genskening!"
Em: "hm... urspårning, lofta?"

skomaniac.

Panik.

Mamma har slarvat bort mina bästasteklackskor på stan, någonstanns, hon vet inte vart. Hon hade hämtat ut dem från skomästarn, som hade lagat klacken (de skorna har varit med om mycket - därav favvisar) och när hon kom hem hade hon inte några skor med sig.

På fredag är det examendags för Anders, och då måste man vara fin. Och ha fina skor på sig. Men jag har ju inga fina skor längre. Så jag ringde Lofta "Idag måste vi gå på stan och tokleta". Och nog gjorde vi det. Vi var inne överallt. I tre olika H&M's, två DinSko, TopShop och massa mer. Inga skor. Vart är alla skor när man behöver dem? Lofta tyckte jag var för petig och tvingade in mig på det fjärde H&M:et. Och se där, där stod ett par sköningar och tittade på mig. Inte alls något i stil med vad jag egentligen tänkt. Men det var något som fick heta duga.

Nu ska jag bara värma upp dem genom att göra massor med repor i Björns parkettgolv.


nobody said it was easy, but nobody said it would be this hard.
THIS hard.

oj, vad hände?

Igår hade jag en riktigt schyst dag. Jag träffade Alma klockan halv fyra, vi hade ett riktigt trevligt snack på ett ganska mysigt café i Gallerian, sen strosade vi i butiker, snackade vidare och shoppade julklappar. Fast Alma har på något sätt missuppfattat det där med att köpa paket till andra då hon bara köpte grejer till sig själv. Jagsjälv var bra och höll mig i skinnet.

Träffade Lofta på centralen, hon skulle hem till Karlstad, och jag tänkte "Ja men jag kan också åka till Karlstad". Så nu sitter jag i Karlstad, igen. Dagens planer var att träffa henne och ha en riktigt latdag med datorn i knät (hon har varit utan sin dator i tre veckor, så det var hennes förslag på något att göra var att lana tillsammans)
Men nu svarar inte skitungen när jag ringer. Min teori är att hon ligger och sover. Hon har världens äckligaste köttblåsa på tungan nämligen. (Streptokocker amn.) Och sen vid halv fem ska jag pysa till Karolinen och träna.såhär ska jag se ut när jag blir stor.

Han har en hamster som bittsas
A berättar om när han var liten:

A: När jag var liten hade jag en hamster som jag matade med morötter genom gallret...
Så han trodde att allt som kom igenom var mat. Så när mina kompisar kom hem till mig och stack in fingret i buren så bittsade han dem.


Bet?RSS 2.0