oh snap!

Idag hände någonting riktigt lustigt, ett sånt americas funniest homevideosögonblick.
Jag halvspringer till bussen, i vanlig ordning, jag är alltid sen. Iallafall så får jag ett sms, upp med mobilen, försöka svara samtidigt som jag stressar mig fram. Plötsligt tar det stopp. BOMM! DUNS! Och jag sätter mig på ändan, helt chockad och skrämd över vad som just hände. För vad hände? Jo mitt framför mig stod en stor lastbil parkerad. (!) Jag sitter kvar i några sekunder, fortfarande i chock, tittar mig omkring. Ingen såg. Bra!


Sen har jag funderat på en annan grej, och det är om jag har något osynligt strumpmonster här hemma som käkar upp mina strumpor, eller iallafall ena paret. För jag har bara omaka par kvar i lådan. Vart har de andra paren tagit vägen? Jag efterlyser en blå strumpa med grodor på (snodd ifrån lofta), hello kitty strumpa samt en strumpa med en gigantisk banan på.

heja emem friskt humör rumpan hänger utanför


nu ska jag ut och motionera bort lite vinterhull. fram med sommarkroppen!

its my addiction

Jag sparar alltid alla skorkartonger jag får när jag har köpt ett par dojjer. Vilket är perfekt att lägga saker i. Speciellt fula saker du helst inte vill ha framme, men inte har hjärta till att slänga. Så det har blivit ett antal kartonger genom mina år. Mamma tog en sko-kartong-runda i mitt rum när jag bodde i Oslo, och jag blev så ledsen när jag kom hem och insåg att dem var borta. Men nu kära mamma, nu börjar vi på ny kula!

Här ska gömmas!oh i do love you

Måste bara säga att storstadspojken aka blondinbellas pojkvän förgyller mina dagar. Så himla otroligt skön snubbe med världens största självdistans. Och självdistans, är något jag bara älskar! Tänkte bara säga det innan jag pyser till stan och köper vårskor. Dagens dilemma är: Svarta eller vita pjux?
pho! did you throw up on my plate?!

Vrålhungrig var jag. Så jag bestämde mig för att lyxa till det med en finmiddag på Nöjesfabriken. Och eftersom att jag gärna frossar i paj eller lasagne så blev det just lasagne och en delikat sallad som skulle få göra min dag.


Men vad hände?
Kräktes kocken på min tallrik? Jag blev så besviken att jag började böla.
Inte så himla rockigt kanske....


one two three

Jag brukar aldrig vara rädd när jag går ute ensam sent på kvällarna. Nojjar mig aldrig med att titta över axeln eller så. Men ikväll skrämde jag riktigt skiten ur mig själv gång på gång när jag gick från bussen på kronoparkens centrum hem till mig. Det som skrämde mig var min egen skugga som jag såg ett antal gånger svepa förbi under den supersnabba promenaden. Det var läskigt. Så jag tänkte att jag skulle köpa mig en hund, typ en dobermann, har hört att dem är farliga, som jag ska döpa till döden. "Kom nu DÖDEN!" Ska jag säga högt när jag går ute sent på kvällarna. Så högt så att alla tänkbara våldtäcksmän som lurar i buskarna hör. Då är de dem som gör i brallan av rädsla, istället för mig.

Vilken lysande idé! Ibland åker hissen enda upp, även för mig.my little powny


nu ska jag ta min prickikorv till hemulennäsa och åka ned till stan och kasta i mig lite ko.
utan jacka.
som sagt, jag är lyckligast i hela karlstad.

well, im 21 and i have ryggskott

Jag ligger i kökssoffan med en fryst stuvadspenatpåse i ryggen. Vid min spis står mimo och lagar mat åt mig eftersom att jag numera är pensionär. Jag försökte mig upp till konsum förut, en promenad fram och tillbaka som brukar ta mig en kvart, tog idag 45 minuter. Jag var tvungen att stanna längst vägen, sätta mig ned och andas. Mimo gick snällt vid min sida frågade om det gick bra med tant. Jag har nu gett mig själv husarrest. Så den som vill, är välkommen till mig istället, för jag tar mig ingenstanns.


tyck jättesynd om mig!

oooooosch

Från och med idag har jag blivit förtidspensionerad.

Om det inte hade varit för jag hade så f*rbannat snoront i ryggen förut när jag och mormor var ute och gick hade jag skrattat så mycket att jag hade kissat i byxan. Mormor går ju som en mormor brukar gå, lite ostadigt, och bredvid henne går jag, som en hundra år äldre mormor, böjd rygg, staplar mig fram.
För någonting har hänt med min rygg, som gör att jag går som en gammling. Jag lånade mormors rullator förut från bilen och in - det funkade perfekt, skulle dock behöva en egen och ber någon vänlig själ att baxxa en åt mig.

Nu har jag legat i sängen i fyra timmar. Kan inte röra mig. Hoppas att det går över tills imorgon bara. För jag måste köpa snus. Detta är andra dagen på mitt sluta snusa försök. Fem snus igår. Fyra idag. Nu är det noll kvar i dosan. Har inte tagit någon på fem timmar. Börjar kännas................

jag brukar gilla att chilla.
men inte idag, då jag blir våt i ögonen av smärta.

bo bo boh


Det är inte tjejen i "The Ring" ni skådar.
Det är jag.
Men löshår i hela skallen.
Hur man gör för att hålla sig ung och vacker ska man ju egentligen inte avslöja för andra.
Men What The Häck.
Nu blir det löshår för hela femman.

pizzakant

Kände för att slänga iväg ett litet kvällsinlägg så att ni har något att läsa innan ni välkomnar John Blund. Jag sitter i Loftas säng, vräker i mig popcorn som en stackars bulimisk 13årig flicka i England. Men kräks gör jag inte. De är allt för gott för de.
Mamma blev påhoppad av ett fönster igår, som gjorde en rejäl fläskläpp på henne, hon tycker att det ser ut som hon snusar och fnissar som bara mammor kan ibland. Annars är väl allt som vanligt skulle jag tro. Eller, inte riktigt. Det är femtioelva gånger bättre än vanligt. Och framför allt - det är vår. = snart sommar. Det säger jag "tummen upp!" till.sluss i göta kanal.
Loftas kommentar till bilden "Hej jag är en svensk flicka som heter emelie"
Kommentera något bättre? Du får ju trots allt en kaka. Vilken du vill. Ballerina?

cus' i miss it somehow


det var höst i oslo
och jag hade precis hittat alla mina små egna favoritställen som jag gick till
om & om & om igen.
ibland saknar jag oslo.
idag tillexempel.

cuz im sick and a need a hug

RRRRR
hej doktorn, jag heter emelie och har ont i halsen
hej, aj vad tråkigt. du kan komma hit klockan tre
*cykel cykel cykel*
hej jag heter emelie och hade tid klockan tre
välkommen! nu stoppar vi en pinne i halsen på dig
*gulp*
nu ska vi se..... ja du emelie, du har streptokocker, här får du meducin
okej tack så mycket
*cykel cykel cykel hem*
 *tugg tugg tugg*


I think I'm a little bit
Little bit

A little bit in love with you
But only if you're a little bit
Little bit
Little bit
In lalalala love with me
Oh ah


smell me. i smell versace

Det värsta som finns i hela världen är när man kliver på en buss, och hamnar bredvid/framför/bakom någon random människa som har VÄRLDENS starkaste parfym på sig. Detta hände idag, självklart. Det var en mamma med barnvagn som satt framför mig och luktade som jag aldrig kännt förr. Om det är en fin parfym eller inte som någon har på sig är ganska lätt att känna. Men denna kvinnas parfym var helt omöjlig att klura ut. Det luktade sött och slibbigt. Jag hatar söta parfymer som luktar gulligt, flickigt och solsken. Tillslut fick jag borra in näsan i min handflata för att inte få migrän av den starka doften.

Så, till alla er där ute som överdoserar parfymer av olika sorter; (speciellt till er som använder er av märket DATE) sluta upp, tänk på mig!!


jo.

i wish

tog min vanliga morgon-blogg-runda och hamnade i Loftas blogg och fann denna:och det är förmodlingen den sötaste musikvideon i hela världen.
+ skön låt.

men hej

Jag beslutade mig för att ta bilen förbi Statoil för att kika på deras kvällsutbud. Parkerar bilen och stiger ur. Nämen, vem står inte där mitt bland alla tankar om inte mimo? Då tyckte jag att världen är allt bra liten. Men oerfört ljuvlig!

Nu ligger och i sängen och luktar illa. Mimo bjöd mig på en solning på badhuset förut och jag har faktiskt inte orkat mig in i duschen sen dess. Till råga på allt har jag väldigt ont i halsen också, jag gissar på halsfluss, förkylning, streptokocker, körtelfeber och allt som hör där till. Men då har jag iallafall en bra anledning till att ligga i sängen ett par dar utan att mamma kan klaga. Det är inte helt fel.Hej igen!

Oj, vad länge sen jag skrev. Jag har helt totalt glömt bort min lilla blogg de senaste dagarna. Mycket har hänt/lite har hänt. Jag och Lofta tog oss en roadtrip till Örebro och det var riktigt trevligt. Och verkligen annorlunda. Jag har ätit glass i solen, tagit långa promenader samt lite annat smått & gott.


hej och hå, nu är vi på språng!


charlie skurar

told ya

vi blev svenska mästare 2009. vi tog hem guldet. hela karlstad är på torget och tutar, skriker och kramas. tillochmed jag. imorgon har jag ingen röst. men vad gör det om hundra år?

min dag idag har varit riktigt skön. jag började med en sväng på stan och haffade lite referenser inför framtida studier. sen åkte jag hem och låg naken i sängen. efter det köpte mimo en smörgåstårta som vi festade loss på hemma hos tommy. därefter var det dags för match. jag och mamma i soffan. jag har aldrig hört henne vråla så. det var en riktig upplevelse!


tur att jag har hällt i mig 3liter mjölk de två sista dagarna.
phew

guldfest

ikväll tar vi guld
och jag ska springa naken över torget
Alla borde gå till en psykolog.

det är så fint väder


and im off
bye

fredagens synpunkter

1. Jag hatar, av hela mitt hjärta, "Singing Bee". För det första är det ett otroligt pinsamt program. För det andra så suger programledaren och är nästan pinsammare än hela skiten. Borde jag hyra en torped?

2. Antipiraterna kan sätta sig på ett plan till Afganistan och aldrig komma tillbaka. Deras tjafs kommer aldrig funka, vi kommer alltid att klå dem. När jag var liten hackade jag mig in på min dåvarande pojkväns lunarstorm. Eller iallafall trodde jag att jag hade hackingskills. I själva verket testade jag bara att skriva "Emelie" som lösen, och kom in. Jag kallade mig "WASP".
Ang. IPRED så kommer hela Sverige från och med nu bli ryssar. Iallafall jag.

3. Jag var på sjukhuset idag med min vän Erica som svimmade 2ggr och kräktes när hon lånade ut sin kropp till medicinskforskning. Och Sverige borde skaffa lite fler doktorer. Flera timmar på akuten är inte okej. Anställ anställ anställ! Det är ju ändå vi medmänniskor som betalar för skiten.


Jag är för trött för att gå på flugjakt

Jag har en fluga i mitt rum. Han surrar omkring, verkar jätteförvirrad och flyger in i saker hela tiden. För ca. en minut sen flög han in i min dataskärm och skrämde skiten ur mig. Vad ska man göra när man har en blådårefluga i sitt rum när man ska sova? Jag är livrädd att han ska landa på mig när jag sover och bajsa på mitt ögonlock, och att bajsen kanske rinner in i ögonvrån på mig, så jag får värsta infektionen. För alla vet att getingar är rena djur - flugor är orena.

Men visst är det ett fint vårtecken?

Jag vet att jag säger många gånger att jag ska anställa folk för ditt och datt, som att sortera mina papper härromdagen tex. Men nu får jag lust att anställa en flugjagare. Du kan ligga under sängen, så ropar jag fram dig när jag hör att en fluga närmar sig. Vad du får i betalt? Jo det ska jag tala om; en glad emem!

(Tommy om du läser detta så har jag fått tillstånd av mimo att anställa dig som sängben. Jag har dig även i åtanke som flugjagare... for your information)mjukare än gummi

blame it on the weatherman

Nu är det jag som beskyller. Och jag beskyller alla mina vänner för min bråkiga mage. För nu har jag fått en "allergiskreaktion" mot den där himla colan, som jag tjatar så mycket om, igen. Men jag kan inte stå emot mig själv, "engång gör väl inget", tänker jag och tar en klunk. Det är därför jag inte skäller på mig själv. Men jag förstår även att ni inte kan stå emot mina stora blåa hundögon när jag bönar, ber och piper om den där colan till maten. Så ni ger efter, vilket är ganska snällt av er. Nyp mig i örat eller butta omkull mig vet ja. Ge mig hjärnskakning, det kanske hjälper...

Idag var ememsstädfirma på språng igen. Denna vecka begav vi oss hem till mimo för att ta itu med hennes oreda. Och vad fick vi för det? Jo, vi fick en klänning. Jag är billig, hyr mig du med!

Såhär ser jag ungefär ut på morgonen när jag pussas.
Fast jag luktar apa också då.
Den lilla pälsen i tinningen är egentligen inte päls som man kan tro.
Utan en envis hårfärg. Eller så är det päls. Jag vet inte.
Päls som inte synts tidigare,
kanske


rawr rawr rawr

Efter några timmar på stan med min flickvän mimo kom jag hem med: en ost och skinkpaj + en cola i magen, tre par trosor, en tischa, en tröja, ett skärp, piller av olika slag, nagellack och örhängen. Oj! tänkte jag när jag tittade igenom allt. Detta kanske inte var så bra när man är arbetslös. Men det är jag värd. Håll med mig, snälla.jag har typ svart hår.
men lika glad för det är jag, men gladas är nog Schwarzkopf!


crazytrain

Hela sängen är full i papper, de stiger mig åt huvudet. Norgedeklaration. Och jag fattar ingenting. Jag skulle behöva anställa en pappersarbetare. Som kan sitta vid mitt skrivbord hela dagarna och bara läser papper. För jag får så himla mycket post. Någon frivillig? Kan erbjuda toast som lön


Såhär ser jag ut när jag fattar nada, zero, null. 0

RSS 2.0