men det känns rätt gött faktiskt

Det känns som att de senaste dagarna har bara flytt förbi en. Och jag har inte hunit märka det. Nu är klockan sex. Vart tog dagen vägen? Nog för att jag var uppe vid 8 och åkte till gymmet. Efter de har jag suttit och skrivit CV's, läst ut en bok på engelska (hör och häpna), fikat, och försökt att komma på vad jag vill göra i framtiden.

Jag börjar komma på mer och mer vad jag vill pyssla med. Och det känns ashärligt. I höst sätter jag mig i skolbänken igen och ska plugga tre år. Iallafall som det känns nu. Men sen vet jag ju inte hur jag kommer känna mig i sommar, så jag håller det lite för mig själv än. Det ska inte vara stora ord och inga visor, näpp.
Nu ska jag sätta mig vid symaskinen och tänka.
På återseende!

omg

Okej. Vart ska jag börja? Jag är livrädd. Något skitläskigt har hänt. Igen.
Jag skulle precis krypa ner i sängen och titta på ett avsnitt av Lipstick Jungle då jag drar av mig mina tights, vandrar runt i rummet och känner något åtsittande på mitt ben. Precis under knäskålen sitter en hårsnott. Jag blir livrädd! En hårsnodd. Vem har satt den där? Det hände för en månad sen också. Fast då hade jag en snodd runt fotleden. Mammas teori var att jag hade snodden i byxan och drog på mig den samtidigt som jag klädde på mig. Men det borde jag ju ha kännt. För inte kan en snodd fastna i ett par tights? Och jag borde ha kännt den när jag drog den över foten, den är ju ändå ganska tight.

Jag är faktiskt skitskrajj. Är det spöken som sätter snoddar på mina ben? Är det jag själv som gör det i sömnen?
Hallå, snälla, ni måste hjälpa mig här med någon teori. För jag tror inte att den åkte på tillsammans med byxan, och inte heller att jag själv har satt den där!

HJÄLP! Är det spöken? Har detta hänt dig någon gång?
Två gånger på en månad kan inte vara en tillfällighet.surpotta

Mamma och pappa tycker lite synd om mig som inte har något riktigt konkret att göra på dagarna, så de erbjöd sig att betala en kurs om hur man syr/designar kläder. Jag skulle börja redan nästa vecka och hålla på 8 veckor framöver. MEN! Så fick jag ett brev idag om att de har flyttat hela skitkursen en månad fram. Vad ska jag nu göra i en hel månad? Åh suck.


Pappa tycker att jag ser så ledsen ut på alla kort här i bloggen och att jag böjer ned huvudet, tittar upp, in i kameran och ser emo ut. Så därför var jag tvungen att motbevisa honom. Pappa, den här är till dig:


Se vilken munterjök! Vinka kan hon också.

volontär

Jag eftersöker någon som skulle kunna tänka sig att jobba som volontär hos mig. Bara för idag, möjligtvis imorgon också. Arbetsuppgifterna skulle innefatta:

1. Lyfta mig ur sängen
2. Gå på toa åt mig
3. Gå i trappor åt mig
4. Lyfta mig ner i sängen igen
5. Hjälpa mig att sitta upp om jag skulle få för mig att dricka ett glas oboy.
6. Matning
7. Skratta, hosta och nysa åt mig

För idag kan jag inte göra något av de ovanstående 7 punkterna. Jag har aldrig skådat sån träningsverk på länge. (Åh, nej, börjar hon tjata om träningsverk igen) Ja, det gör jag.
Jag gjorde misstaget att ta med fröken Lofterud till gymmet igår. "Vill du testa mitt pass idag, emem?" Frågade hon. Visst kan jag väl det. Jag är ju redan så jättepumpad så jag kan väl inte få träningsverk längre? Åhjo, somliga straffar gud på direkten.


Så iallafall. Volontär? Någon?
Eller möjligtvis praktisera, om det känns bättre.

Jag borde skämmas!

Det var en kväll jag hade tittat på något tv-program där de hade berättat att man kan lägga saker i frysen för att kvalster och dyl. skulle försvinna (typ kuddar och sånt alltså). Jag tyckte det var jättefiffigt så jag tog min gamle vän Trasselsudd under armen, la honom i en påse och stoppade honom i frysen. "Det blir bara över natten, min vän" Sa jag till honom och stängde dörren.


Dagarna gick. Lika så nätterna. Och igår natt när jag skulle sova slog det mig - Trasselsudd!

Jag har glömt trasselsudd i frysen i över en vecka! Oj kära nån. Vad tänker han om mig nu tro? Jag är en dålig matte. Så jag sprang ned och tittade till honom, tog ur honom ur påsen. Luktade lite på honom. "Du luktar glass!" Sa jag. Trasselsudd log stort. Han var nog glad att se mig.


Men sen så kanske det inte är så mysigt att sova tillsammans med någon som luktar glass. Så just nu i detta tillfälle när jag skriver, rullar han runt i tvättmaskinen. Hoppas han kan hålla andan i 30 min.

(emem anm. trasselsudd är, för er som inte vet, min bästa vän och gosedjur som alltid kommer att få bo i min säng)


Jag gjorde mig en egen fin liten almenacka idag.
pyssel pyssel. En sån måste jag ha. Annars glömmer jag bort allting.

Lördag.


En oslomås!

Jag är en fantastisk dotter.
Jag klev upp halv nio och lagade frukost åt min kära mor (Pappa är på selma spa med gubbarna från
segelklubben). Det serverades rostat bröd med scrambeld (?) ägg, fil med banan, te och juice.
Det blev frukost i sängen ismyg, eftersom att pappa inte gillar smulor. Sen somnade vi om och sov allt för länge.

Just nu saknar jag Oslo. Jag saknar De-villes, Garage och Karl Johan nattetid.

wow vilken dag.

Gick upp klockan nio med världens magverk efter gårkvällens massintag av coca cola. Pös till gymmet, åkte och handlade mat, försvann hem till Lofta med nystekt kyckling och sen var det dags för lite Shuffle dans. Oj jösses!
Vi hoppade omkring i två timmar som små fån, svetten rann men det var så fruktansvärt kul.
Jag säger hej och välkommen kondition!

 
 

Vi är ju dock inte direkt lika bra som snubbarna i klippen. Men övning ger färdighet,
och vi är envisa som två åsnor.

astrid <3


Och hon fick aldrig något nobelpris.
Hoppas Sverige skäms.

Konsum tur & retur.


Hur smakar sport?

Jag associerar det till: Jobbigt, Svettigt, Manligt, Bollar, Gräs, Tåfis.

Jag vill inte dricka något sådant. Vill du?
Hälsa istället på mimo.

Inte alls internt

Idag hängde jag och mimo vid gamla sjufyran på torget. Sen kom hajen, som är vår vän. Hajen heter den. Ingen CastoR blev köpt idag. Kanske imorgon. VI behöver dock ett hus till honom.

Sen gick vi och letade efter något ställe att äta. Vi var praktiskt taget över allt i hela stan. Vi beslutade oss för tacotallrik på Score. Men det fick vi inte köpa eftersom att det var lunchtid. Då ville vi ha pannkakor, men det fick vi inte heller för vi var inte tolv år.

Då gick vi för att käka plankstek på Alfie (?), det var stängt. Vi gick till Royal och käkade äcklig tacotallrik istället, som smakade amerikanskt fettsugnings fett. som man ser på tv. Varav ett chips smakade disktrasa.
Sen började mina skor ta in massa vatten och jag blev svinkall och mina tår förvandlades till skrynkliga vita gubbtår. Mimo köpte stumpor åt mig. De är orangea. "Jag har orangea strumpor på mig". Men vet ni? Man får egentligen inte säga Orangea, för det heter Orange. Bara det. Vi konstanterade att Micke hade orange hårstrån.

Den nya laktosfria mjölkreklamen

"Ett litet glas gott mjölk"
Läs den meningen högt för dig själv, visst låter det helt mupp? Eller är det verkligen så man säger?you never were


But you never were, and you never will be mine
No, you never were, and you never will be mineTack dialon för skatteåterbäringen!

WIHA!

så stöter vi på varann som på film och skapar en pinsam tystnad hej hur är det det är bra vad gör du nu då ja vad gör jag? jag har ingen aning om vad jag sysslar med, pysslar med jag lallar runt i solen och är snygg mest idag och jag är dressed for success idag för mitt mål är att få dig så svag så att du lutar dig mot mig för att plötsligt inse att jag inte står kvar så att du faller
infantilt
men så bra

Godmorgon!

Idag vaknade jag strax innan åtta, pigg som en lärka. Gick ner och kokade ägg, rostade bröd och fixade två glas oboy. Nu ska jag snart åka och träna, kila till stan och träffa Lofta för en rundtur. Sen ska jag vänta på ett telefonsamtal ifrån Mimo som säger; Grönt! Då ska vi åka och köpa en hamster. Jajamensan! Hamster. VI har triggat upp varandra så mycket med videon "Hamster on a piano" på youtube så att vi bara måste köpa en. Spana in den videon och köp dig en hamster själv vet ja!Oboy!

God Morgon!

Ny vecka.

Och jag är helt snurrig i bollen. Känns som att jag har miljoner saker att göra denna veckan. Det börjar med att jag ska upp vid nio för att åka och träna, sen ska jag ge mig ut på stan och skriva ner alla butiker jag ser och söka jobb.
Sen har jag möten på arbetsförmedlingen, tandläkarbesök, träna, luncha med Erica, träffa vänner, träna, ha en pappafri helg med mamma. Okej, det kanske inte låter så mycket. Men när man inte gjort mycket saker på tre månader, blir detta helt hysteriskt!Se vad virrig

vad vore livet utan youtube?

Youtube går på högvarrv och jag dansar naken framför spegeln. Och Hallå? Jag dansar ju fult! Varför har ingen talat om det för mig? Hade varit snällt, så jag kunde ha övat lite mer. Jag får öva idag istället.
Fy så genant.kan du förklara detta?

Det är inte första gången folk kommenterar min kropp. Från när det en gång viskades bakom min rygg på Mc Donalds "Titta, vad sjukt smal" till att man säger i mitt ansikte att "Du borde faktiskt lägga på dig några kilon".

När jag gick i femman tyckte killarna i klassen att det var jätteroligt att gå fram till mig och fråga hur det kändes att ha anorexia. Jag visste ens inte vad anorexia var vid det tillfället, men jag förstod att det var negativt. Jag började inte använda t-shirt för ens jag gick i åttonde klass. Jag ville inte visa mina  armar för att jag var rädd att folk skulle påpeka. Hade alltid långärmat. Tillochmed på sommaren.

Idag sa en vän till familjen till mig att jag var så smal att jag borde äta lite mer. Och då undrar jag, hur tänker folk?
Vad är det som får er att tro att det är helt okej att säga till en smal att hon/han är för tunn? Men det är absolut inte okej att gå fram till en tjock människa och säga "Vad fet du är. Du borde banta!"

Folk tror att det helt okej att säga till en smal att gå upp i vikt, som om det vore en snäll omtanke. Men det är totalt förbjudet, en oskriven regel, att man inte påpekar vikten på en stor person.

För mig spelar det ingen roll om jag äter pizza varje dag i ett år utan att motionera, jag går ändå inte upp i vikt. Så ni behöver inte påpeka det, jag är fullt medveten om hur jag ser ut själv.Jag är nöjd med min  kropp.
Och tänker aldrig lägga på mig några extra kilon bara för att göra andra nöjda.

det går inte att sluta spela


den går på högvarrv.

Danne vet hur man pysslar

Nu har jag fått ett sånt förändringsryck igen. Brukar få det ibland. Då jag verkligen känner för att göra någonting spontant och väldigt drastiskt med mig själv. Saxen kan åka fram, som många gånger förr, ett två tre klipp och hej ny frisyr. Fast den här gången vet jag inte vad jag ska förändra just. Tror att jag ska dra fram min nya symaskin och sy om lite kläder, klippa av, klippa till, lägga om. Pyssla.

Uh vilken rolig tanke! Det gör vi! Medans jag ändå har armarna i behåll.
Jag var och tränade förut idag, drog fram den orangea bollen igen. Jisses vad bundisar vi har blivit, bollen och jag. Träningsverken har redan kommit. I like the feeling of pain.MYCKET NÖJE!

mimo är en badboll

Och jag vet inte vad som har varit felet på henne idag. Kanske för att hon landade på svensk mark efter fyra dagar på norsk. Hon har diggat. OM hon har diggat. SÅ hon har diggat. Med huvudet, åt ena hållet hela dagen. Med eller utan musik. Och kommit på sig själv. Det är lite medryckande. Vi kastade av oss jackorna och dansade samba på torget. Jag, mimo och resväskan. Där stod vi och diggade, gjorde piruetter och kastade med höfterna. Och hela världen tittade på och vi var så himla bra.

Ett riktigt lyckorus har attakerat mig ikväll. Varmt välkommet!
Se vad ful hon är

jag är gladgubbe

Efter en god paj på Café T tillsammans i trevligt sällskap (mimo) tog vi en snabbtur på stan. Planerade framtiden och drömde oss bort bland örhängen och klänningar.

Nu ligger jag i mimos säng och skriver en sjumila lång lista på jobb, jobb och lite mer jobb. Måste ha jobb väldigt fort så att lägenhet kan styras omgående.

Nej, nu ska jag öppna fönstet och titta vad som står på fönsterbläcket. Kan det vara två kalla color tro?Såhär ser jag ut idag
MYCKET NÖJE.

"Jag passar inte in på NK"

Jag trodde att jag hade någorlunda bra magmuskler. Men nu är det fjärde dagen med Fruktansvärd träningsverk. Jag fann mig en pilatesboll på gymmet i måndags, det var inte bra, kan jag konstantera såhär i efterhand. Jag vet inte varför egentligen, från första början jag skulle ge mig på något jag aldrig testat förr. Speciellt inte en stor himla orange boll! Jag undrar hur jag såg ut när jag låg där på golvet med bollen över mig, under mig, framför mig, bakom mig. Jagandes när den rullade iväg.


Bra magträning gav den iallafall, eftersom jag inte har kunnat skratta, nysa, hosta på fyra dagar. Aj aj aj.


Bollar = Svinkul, men plusar man till mig, så blir det nog inte särskillt bra.


hej fjortis hej

Min bäste dag

När jag kommer hem ifrån Lofta ligger det ett paket på bordet. Emelie Nilsson stog det. Jag skakade lite på brevet, de lät roligt. Oj så spännande! Jag blev jättenyfiken och slet upp paketet. Där i låg: fyra Afyra papper handskrivna brev, en PimPim tablettask och en diktbok som avsändaren själv hade skrivit.

Så Tack Oskar :)

(tog en bild på det fina, men jag har tappat bort min sladd så ni får se någon annan dag. Men det bästa av allt, som inte syns på bild, är att breven luktar väldigt gott. Parfym! Mmm, precis som på den gamla goda tiden)

favorit i repris


Ni får faktiskt stå ut med denna återkommande låt lite här och där. Men det är bara
för att jag ska kunna lyssna på den så snabbt som möjligt när jag vill.
MYCKET NÖJE!

idag är första dagen på mitt nya liv

Klockan är 14.00, det känns som om den vore vara typ 18.00. Har varit uppe sen strax efter nio, hunnit träna, gå på stan, varit på arbetsförmedlingen och lagat mat med pappa. nu väntar vi bara på de sista minuterna för spagettin. Mimo är i Oslo, och jag är jätteavundsjuk. Jag vill också till Oslo.Det kommer bli full rulle hela veckan nu. Heja mig!

Lördagsmorgon hos familjen Nilsson

Jag: -MÖÖÖUUUUUUUK!
Pappa: -Men vad du skriker?
Jag: -Det gör jag väl inte. Jag är en brunstig tjur hör ni väl?!
Mamma: -Nej, nu får du nog gå och kolla vad du har där nere mellan bena!
Pappa: -En brunstig kvinna möjligtvis....

män


Jag vill ha en man som kan spela piano för mig på kvällarna. Speciellt denna låt.
Helst ska han ha håret uppsatt i en knut. Då är jag nöjd.
Mimo har en man som spelar piano, men hon verkar inte förstå att hon borde uppskatta det.
För det är inte alla som har en man som spelar piano. Eftersökes från och med ikväll.

"Jag jobbar på majas väg 1"

Så låter det när man frågar vart pizzagubbarna på kronoparken jobbar. De jobbar på och för majas väg 1. Ikväll fick de tillexempel åka ut med pizza hit två gånger. Och sen alla andra kvällar som kvarstår denna vecka, eftersom att jag praktiskt taget bor på majas väg 1 nowdays.


Som ni ser på bilen så äter jag väldigt god mat. Tacogratäng i Mitt-i-City.
Här sitter jag och försöker se snygg ut.
Flinar så att hela kroppen spänns och tillslut kissar jag i byxan.

Stockholm - tur & retur

Bokstavligt talat.

13.30 satte jag ner foten i Stockholmsland
15.30 satte jag foten på tåget från Stockholmsland

Ändå har det varit en ganska skön dag. Jag har blivit så himla van att åka tåg, för jag har de tre senaste månaderna säkert åkt tåg Minst en gång i veckan. Fram och tillbaka till Oslo, eller fram och tillbaka till Stockholm.
Detta var dock den sista tågresan på vad jag antar - väldigt länge.

Hade det inte varit för Lofta, hade jag aldrig klarat det. Jag ringde och tvingade upp henne ur sängen och hon kom och hjälpte mig utan några sura miner. Hade en bag, en rullväska, och tre påsar fulla med kläder. Så tack Lofta! Hade det inte varit för dig ängel, hade jag dels inte klarat av dagen, och dels hade jag säkert fått spendera min natt på Stockholms Central.


Nu är det slut på allt reflekterande och allt analyserande. Jag skiter it.


Ps. Läsar rekord, woaw. Och alla er anonyma: det går att få reda på vilka ni är via ip numret, de vet ni va? Så skriv namn, det är mycket roligare :)
Och till Anynom om inlägget "Krull": Den kosta typ 400-500 hundra tror jag. KÖP!

en sak du inte visste om mig

För två år sen var jag modell åt ett tyskt klädesmärke och syntes på massa affischer uppsatta runt om i tyskland. Som tack för det fick jag ett paket kakor.

Imorgon ska jag åka till Sthlm. Det suger. Jag skulle ha träffat min gamle vän Oskar, som jag inte har sett på sex år, för snorungen flyttade ifrån Sthlm när jag flyttade dit. Men så har han gått och blivit sjuk, så vi ställde in. Nu känns det helt värdelöst att åka upp. Men jag måste. Åh, jag är så arg på mig själv! Pina pina pina. Jag pinas.
Försökte tvinga med mig mimo, men hon vägra. Så jag ska försöka hinna fram och tillbaka på en dag. Hoppas det går!

Hejdå, nu ska jag iväg och sura lite.Säg hej till Bunny!?


Kväll


Nu är det dags för 'Macken' tillsammans med mimo och 18 burkar cola.
På riktigt alltså. 18 burkar!

Har ni fått två tankar på samma gång någongång? Det fick jag idag.
Det var riktigt läbbigt. Det var som att jag hörde mig själv tänka två gånger. För när man tänker en "vanlig"
tanke hör man den ju i huvudet. Men denna gång hörde jag min tanke i huvudet OCH högt, som att någon sa det, samtidigt. Vad är det som händer? Har någon en förklaring till detta fenomen?


Nu har jag verkligen abstinens efter sommaren!

till mimo, bara för att du är du. till dig ifrån mig.

HAHAHAHA! ÅH KÄRA NÅN, JAG FÅR ANDNÖD!!!!111

nyårstalet jag höll på att glömma

Det är nyårsafton. Mimo håller ett tal för mig 00:46 på toaletten på övre våningen på majas väg 1.
Talet lyder:

"Today we live
 Today we lie
 Today we die
 Today we reborn"

Och det var  bara så mäktigt!

Se här. Sommar! Åh.


 


jag måste ju ha lite nyårslöften och sånt

Så detta års löften kommer att bli (och hållas på riktigt, jag känner det på mig):

1. Gå upp i vikt igen. De fem extra kilona jag fick i december, försvann lika fort som de kom.
2. Börja superträna. För de har alla som nyårslöfte, ingen håller de. Men jag ska = jag är bäst.
3. Resa långt ifrån sverige, en längre tid.


Bra med 2008:

1. Bodde i Oslo och träffade grymt mycket skönt folkt. GRYMT mycket folk (!!)
2. Jag fyllde 20 år och växte i mig själv så det knakade. Insåg att jag inte behöver någon annan än mig själv.
3. Fick en jättebra kontakt med mina föräldrar efter några år av tonårstrotts.


Anus med 2008:

1. Själva året var inte speciellt bra överlag, det var jobbigt att lära sig stå på egna ben.
2. Var lite för väl blåögd och för snäll i vissa lägen.
3. Jag flyttade ifrån Oslo.


Starkaste minnet ifrån 2008:

Color Line färjan från Oslo till Tyskland - Jag sitter i ensam i bastun med panoramafönster ut mot havet. Det är solnedgång, jag ser danmark vid horisonten och det spelas klassiskmusik på svag volym ur högtalarna. Det är en av de bästa upplevelserna någonsin. Det var så enkelt, men så himla mäktigt!


"Full fart, Nu kör vi!"

Nytt år


 Bättre nyårsafton gick inte att få. Umgicks med de bästa, myste och käka hummer.
Nu måste jag kuta! Är bortbjuden på "söndagsmiddag", fast det inte är söndag.

RSS 2.0