valborg 09


en månad nu
&
du är helt fantastisk.

thank god, its friday!

Mysdag.
Päronen är ute till haft inatt, vaggas tills sömns i båten. Jag är hemma, storstädar huset, bakar (!) och går runt i mina nya fabulous:a skor och mår riktigt bra. Jag och mimo tog bilen till bergvik, dunka lite plåt och gjorde affärer. Nu provsmakar jag mitt bakverk, det smakar fantastiskt. Hoppas Christian gillar't. För det är egentligen till honom. Vilken hemmafru jag är, fredagskväll, 22.00-00.00, bakar! Ikväll får jag faktiskt säga att jag är bäst!


imorgon ska dem få se stadens gator.

snart är det helg

Nu ska jag ta min ultramensvärk och bege mig ned till stan, söka jobb och fika med Patrik. Det var sjuhundrafemtio år sen vi sågs. Nä, men säkert ett år? Det blir kalas! Vi hörs!


MYCKET NÖJE

citygirls are just countrygirls with a cutelittleoutfit.

Som alla Karlstabor säkerligen känner till så har vi ju en otroligt framgångsrik tjejgrupp som kallar sig Kick. Kick har nu släppt en ny låt, som heter Ge mig mer, eller något i den stilen. Det var nog de mest autotonade rösterna sedan jag hörde Barts pojband i "the simpsons", hör verkligen inte skillnad vem som sjunger och vem som inte sjunger. Söta är dem och säkert jättesnälla, men... Nä, det blir nog inte dem som står för sommarplågan i år inte.

ps. jag har säkert dödat den där himla kotten. inte sett han på två dar nu. RIP



aj aj
mimo fick en smocka

i like my money right where i can see it - hanging in my closet

Min mamma kommer strypa mig, men jag måste bara köpa mig en ny sommarväska. (alt. två st) Snarast! Pappa kom in i mitt rum nyss, jag skulle visa honom vilken duktig dotter han har.
 "Titta, jag har rensat!"
"Ja..... Alla dina väskor då? Kan du inte rensa dem också? Köp inga mer väskor nu, EMELIE"

Det är som ett beroende. Jag måste bara ha mer och mer. Väskor. Mmmm, det vattnas i munnen på mig av bara ordet.
Jag har 12 vackra väskskapelser hängandespå sängkanten, och två banankartonger på vinden. Man ska aldrig slänga dem. Kanske är den fulaste väskan på vinden är den snyggaste om tio år. Den som spar han har!

Mimo, följer du med på väskjakt nu i veckan? Hört att du är sugen.



supersnigeln var ute på promenad. lika lång som christians finger. fränt!


vad ni skräms

Oj vilka påhopp. Jag har blivit anklagad för att vara kottmördare. Det högg i hjärtat. Vilka ord. Så jag googlade igelkottar + mjölk och fann på wikipedia:

"Allmänt dricker igelkottar gärna från ett fat mjölk, men de får diarré av mjölken."

Kottar dör alltså inte utav mjölk. De blir bara lite dåliga i magen. Dålig i magen var jag härromdagen, jag dog ej. Som tur var.


grilla


ankor och puss

jag har fått en kotte



här är min nya vän! han bor under vår altan...


kotte äter lite bulle och dricker mjölk...


kotte blev så mätt att han somna...


kotte closeup!

the city

Innan boten började iallafall dagen riktigt bra. När Christian gick till jobbet klev även jag upp. Jag satte på mig hans allt förstora gigantiska kläder och gav mig ut på en riktig morgonpromenad. Solen sken, fåglarna kvittrade, jag svettades. Men härligt var det.




just my luck


Vad är detta?
Jo, min första pbot. Hurray!
Stod i Christians kök, redo för att sleva i mig massa glass då jag råkade titta ut genom fönstret på min lilla bil.
WHAT THE F?
Miljoner lappar satt på min vindruta, jag sprang ut. pbot pbot pbot. Stress. For hem till mamma, skämdes.
Men, sa mamma, denna är ju fejk!
Jag har alltså klarat mig i snart två år utan några problem.
Jag må va bäst!

he's my powny

Christian skickar varje morgon ett godmorgonsms till mig, där det också brukar innehålla en väderprognos. Är det soligt tycker han att jag ut och få fräknar, är det regn är det lovligt att sova länge. Som idag när han gick till jobbet viskade han "Det regnar idag, så du kan sova länge". Det tycker jag är mysigt. Jag tog honom på orden och begav mig till soffan där jag fortfarande ligger och grisar. Tittar på Mtv och äter melon. Vilken mysig dag. Fattas bara honom då förstås.


God morgon!

he's just not that into me

Men ärligt. Det är lördag och jag sitter inne på mitt rumsgolv och lyssnar på Kleerup. Känner mig jättemotiverad för att hitta på någonting. Jag solade förut, hann förståss inte bli något brunbränd innan det började regna på mig. Flydde in och hamnade här med en påse fett. Vad kan man hitta på idag tro? Jag är rastlös. Så jag tog kort på den fina trädgårdssvampen, tänkte att ni nog hemskt gärna ville se den:


MYCKET NÖJE!


update 16:40
näpp, jag har fortfarande inte kommit på något skoj att göra idag. ett tag låg jag i min säng och stirrade i taket i flera minuter, sen klev jag upp och smakade jag på duschtvålen, det var asäckligt, enbart för att döda min tristess. Åh, jag tycker så synd om mig själv idag.
VA 17, DET ÄR LÖRDAG!!!

lördag

I julas fick jag reda på att julskinka är grisens rumpa, jag har trott att det är typ magen. Och härrom dagen fick jag reda på att vi bara hade en mage, tillskillnad från korna. Har verkligen stentrott på att vi hade en magsäck för dricka och en för mat. Ha ha. Lite bakom flötet är jag allt, men vad gör det om hundra år när allting kommer kring? Undra vad jag kommer få lära mig idag...



jag är sommar

öff öff hadenäran! nej nej dumsnut!

Min mamma fyller år, det har jag äntligen lärt mig. Jag är nämligen sämst i hela världen på födelsedagar, glömmer alltid bort. Tacka vet jag facebook som påminner en.
Iallafall, mamma fyller år och pappa har köpt henne en riktigt assnygg svindyr jacka i femtioelva olika skinn och pälsar för 15kameler. (Jag skryter åt henne nu) Jag har köpt en trädgårdssvamp! Mamma går runt och är lycklig som bara en kvinna kan göra när hon fått något nytt läckert klädesplagg alt skor. För pappa har verkligen slitit för den jackan. Jag har också slitit för min trädgårdssvamp, har ju faktiskt städat hela mormors lägenhet för att få råd med en sån. Och ryggskott fick jag på köpet. Det är äkta kärlek!

Nu när jag äntligen har lärt mig vilket datum min fina mor fyller år, har jag bara femhundrasjuttioelva andra födelsedagar att lära mig, som min far och syster, mimo (förlåt mimo, jag kommer aldrig ihåg om det är den 26 eller den 27), Lofta har ju redan fyllt år, där fick jag hjälp av facebook. Tack!


Grattis mamma, jag älskar dig!





vi får hålla tummen

Vilken dag. Den har varit lång, jobbig, slitsam, nervösig och rolig. Provjobbade på VILA också, hemskt fruktansvärt roligt. Men jag tror inte jag kommer få det. De var en tjej och provjobbade innan mig. Hon verkade vara en riktig superbrud. Hon har nog första tjing. Skitans, det slår jag aldrig.

Jag ställer alltid upp för dig.

give me a C

Igår gick vi till Mariebergsskogen så att griskattgeten skulle få hälsa på sina kompisar. Vi kjelade med grisar stora som hus (som dammade när man tog på dem) och grisar små som katter (som lät oiiiiiiiink och sprang iväg när man klappade), bockar och getter. Vilken upplevelse! Och Åh så romantiskt!


Stackarn hade satt sigsjälv i en rejäl knipa. Han kom upp, men kunde inte komma ned.
Stackars get!

oh i like this one

Mormor till min Syster, 32 år: Pernilla, vill du ha den här tröjan?
Mormor drar fram en XXXXL tisha med trycket tintin på.
Syster: ehum...
Mamma skyndar sig att säga: DEN KAN MIMMI TA OCH SOVA I!
Syrran drog en lättnadssuck.

Vad kan jag säga? Min mormor har ett riktigt sinne för mode.
Jag klagar inte.

you know you love me xoxo

Tack alla för erat stöd av klädval. Kändes riktigt bra av alla kommentarer som strömmade in.

Iallafall gick det sådär, eller jag har ingen aning om hur det gick. Så jag tänkte köra på en rejäl fettorsdag;

smask
Iallafall igen så, är det meningen så blir det så. Är det inte meningen så kommer det nog dyka upp någonting annat. Ikväll är jag djup, lite deprimerad men världens lyckligaste människa.
En annan grej jag hade tänkt att ta upp är jag har hittat världens mest snyggaste skor, som någon vänlig själ gärna får leta upp och köpa åt mig. Dem ser ut såhär:


Köp dem åt mig och jag är din föralltid.

well okey. im ready now.

Andas. Ut. In. Djupa andetag.
Hurr!


Jag är så nervös. Klockan fem ska jag på en arbetsintervju och jag har ingen aning om vad jag ska ha på mig. Jag behöver hjälp av era smarta hjärnor.


Är det ok?

mmmm köttbullar

Nu sitter jag här och käkar dagens andra omgång köttbullar. Min mamma är orolig för mig, hon tror att jag ska få sjöbjugg. Det tror inte jag. Sånt händer bara inte.

Eftersom att de har Top Chefmaraton på vardagarna på 3an, och jag är arbetslös så blir det liksom att jag tittar på det som finns. Alltså Top Chef. Just nu lagar dem älg. Och det roligaste av allt är att dem säger just de ordet; Älg! Amerikanare som säger älg finner jag lite lustigt. Jag trodde de hette moose? JÖSSES vad sugen jag är på älg just nu. Älg älg älg. Ge mig en fin restaurang, lite älg och självklart lite C, då är jag nöjd.


little child

Imorse blev jag stucken i rumpan av en sjuksyster med en gigantisk nål som punkterade min näst intill obefintliga rumpmuskel. Det gjorde inte alls speciellt ont, jag är ju stor flicka, men när byxan hade åkt på igen och jag knallade tillbaka till bussen kändes det som om någon gick bakom mig och nöp mig de hårdaste de kunde i fisan. Och det gör fortfarande ont. Vilken liten mes jag är. Jag har iallafall berömt mig själv med lite köttbullar på gaffel eftersom att jag var så  modig tidigare idag. Så här sitter jag i köket, iklädd morgonrock, lyssnar lite på Bloc Party och halsar köttisar. Och jag ser ut såhär:

Köttbulle på gaffel är det godast man kan äta. De livnärde jag mig på i Oslo.
Mycket bra!

hejsan hoppsan lillebror

Jag fick ett brev idag. Och inte vilket brev som helst,
utan brevet ifrån skolan i Jönköping.
Och jissa vad. Jag kom in. Kära hjärtanes.
Jag har aldrig varit så förvirrad i hela mitt liv.
Ett år i skogen i Jönköping. Ska jag eller ska jag inte?
De ville ha besked snarast med tjocka bokstäver.
HJÄÄÄÄÄÄLP!


Och här har vi mimo. Hon väntar på sin tur.

för ovanlighetens skull - ett seriöst inlägg.

Jag sitter och tittar på Humorgalan - för varenda unge, och är riktigtriktigt rörd. Jag skulle vilja sätta mig på ett plan ned och omfamna alla och bli typ mamma åt dem. Men riktigt så lätt är det ju inte.
Nästa vecka får jag reda på om jag kommit in på skolan jag sökt som inriktar sig just på uland och bistånd. Då åker man till Afrika i tre månader och jobbar med just detta - barn. På barnhem, barnfängelser osv. Vare sig jag kommer in eller inte ska jag banne mig ta mig ned dig någon gång i mitt liv och försöka göra en insats.

Ikväll blir jag fadder.

oh it hurts


aj aj aj tyckte Christian
men
ska man va fin får man lida pin
men
det har inte gossen lärt sig än

RSS 2.0